Zelf doen of iemand anders laten doen

Zelf doen of iemand anders laten doen

Sommige houden er van en anderen juist helemaal niet, alles zelf doen. De ene vindt het heerlijk als die kan zeggen dat die bijvoorbeeld zijn eigen huis helemaal zelf heeft gebouwd en de ander vind het juist heerlijk om te zeggen dat hij zelf ook maar niks aan het huis heeft gedaan. Vroeger was dit voor degene die er niet van houdt om alles zelf te doen nogal lastig, omdat je toen nog veel zelf wel moest doen, of je nou wou of niet.  Je opa of oma weet het wel, vroeger moest je bijna alles zelf doen, maar tegenwoordig kun je bijna alles laten doen.

Je hoeft niks meer zelf te doen

Of het nou gaat om een led buitenlamp met sensor te installeren of dat je graag je muren geverfd wil hebben, alles kun je tegenwoordig laten doen door iemand. Je kunt dus een heel huis laten bouwen, zonder dat je er zelf ook maar één baksteen voor hebt verplaatst. Ideaal natuurlijk als je er niet van houdt om vies te worden of om hard te werken, maar het is niet zo dat dit niks kost. Hoe meer je door anderen laat doen, hoe duurder het huis uiteindelijk wordt. Dus wanneer kies je voor zelf doen en wanneer laat je het iemand anders doen?

Zekerheid dat het strak is

Je zou snel denken dat iemand met veel geld alles door iemand anders laat doen, maar er zijn ook andere redenen waarom je het zelf liever niet wil doen, dan alleen geen zin er in hebben. Denk bijvoorbeeld aan mensen met twee linkerhanden en gewoon zelf mega onhandig zijn. Hoe graag je dan iets zelf wil doen, als het niet lukt of je bent er mega lang mee bezig, kun je het soms beter door iemand anders laten doen. Of als je zekerheid wil dat iets mooi wordt afgewerkt of goed wordt geïnstalleerd kun je er ook voor kiezen om het door iemand anders te laten doen.

Doe het zelf

Er zit natuurlijk ook iets moois aan alles zelf doen, omdat je daarna voor altijd naar je huis kan kijken met de gedachten dat jij dat zelf allemaal hebt gedaan. Bijvoorbeeld zonnepanelen leggen wordt snel door een bedrijf gedaan, terwijl je dat ook zelf makkelijk kunt doen, alleen weten mensen dit vaak niet of denken ze daar niet zo snel aan. Net zoals een vloer leggen, is ook niet per se heel moeilijk, alleen je moet wel weten dat dat kan. Soms vergeten mensen dat niet alles per se gedaan hoeft te worden door een ander, maar dat er ook heel veel zelf gedaan kan worden.

Handige vrienden zijn altijd makkelijk

Het is daarnaast ook altijd makkelijk om een stel handige vrienden te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld graag iets zelf wilt doen, maar je hebt er het gereedschap niet voor of het verstand er niet van, dan kun je veel hebben aan handige vrienden. Wanneer er iemand in de bouw werkt, kan diegene vaak wel apparaten lenen van het werk en deze heeft er vaak dan ook al verstand van. Maar ook als je weinig geld hebt, maar liever niet zomaar iets zelf doet, zijn handige vrienden super makkelijk. Vaak zijn ze namelijk niet alleen een vriend op dat gebied, maar ook een expert.

Zelf doen of iemand anders laten doen
Schuiven naar boven