Heeft je badkamer een grote make over nodig?

Heeft je badkamer een grote make over nodig

Je hebt een gevoel, een gevoel dat je badkamer anders moet worden. Hoe, en waarom? Is het nu niet prima hoe het eruit ziet? Wat kan er veranderd worden? Die laatste vraag is het belangrijkst, als je niet weet wat je wilt veranderen kan je geen make over doen. Er is ook een kans dat je niet een hele make over wilt, maar de badkamer reorganiseren om iets anders uit te laten zien. Laten we de tegels als voorbeeld nemen, veel hebben inspiratie voor badkamertegels nodig. Dit is geen verrassing, bij zo’n grote besteding is het nooit een goed idee om gelijk iets te kopen.

Hoe werkt zo’n make over?

Om inspiratie te krijgen is het handig om te kijken wat je voorkeuren zijn. Denk hieraan aan favoriete kleur, hobby’s die je graag doet, van alles wat kan helpen met het zoeken van een patroon of een mooi soort tegel. Het leggen van tegels is vaak geen probleem, bij veel bedrijven leg je vloertje gratis omdat het toch bij de prijs inbegrepen zit. Dus, dat betekent dat als je voor de tegels betaalt dat je vaak het hele pakket krijgt, maar hoe werkt het eigenlijk? Het is simpel, je maakt een afspraak, en ze komen ze leggen.

Waarom zou je een make over doen?

Ook al is het best simpel en wordt het steeds goedkoper, je hebt nog steeds een reden om het te doen. Als je geen reden hebt is het een goed idee om het uit te stellen en er langer over na te denken. Voor alle anderen die wel weten wat ze willen is het nog steeds handig om af te vragen: Moet dit wel? Is er iets kapot? Ben je aan toe voor een nieuwe stijl? Ga ervan uit dat elke reden dat je hebt goed is, maar hou wel in gedachte dat dat je reden is.

Het volledig verbouwen van de badkamer

Is je reden dat je de hele badkamer wilt vervangen waardoor je eerst start met de tegels? Natuurlijk hoeft dat niet precies zo te zijn, maar het is wel veel werk om een badkamer helemaal te laten verbouwen. Als tijd je niet stoort werkt het simpelweg zo: Bij het bellen, mailen of chatten van de mensen die je inhuurt om te helpen gaan ze eerst alles “slopen”. Het is niet echt slopen, maar de voorwerpen verplaatsen, de tegels uit de vloer halen en de douche uit de muur te halen. Zo gaan ze stap voor stap alles vervangen.

Hoe lang badkamers mee kunnen

Zo komen we weer terug bij de tegels die geplaatst moeten worden. De vraag is, hoe lang gaan die mee en hoe lang kan het duren totdat je weer moet laten verbouwen? Vaak ligt dat direct aan jou, wat vind je acceptabel schade en wat wil je liever zo snel mogelijk weg halen? Een badkamer hoeft eigenlijk maar elke 20 jaar of zoiets vervangen te worden omdat ze niet vaak slijten of rotten. Dit komt door de onnatuurlijke materialen die stevig zijn en voor veiligheid zorgen. Wil je een grote make-over? Denk over wat je wilt, en breng die plannen naar werkelijkheid.

Heeft je badkamer een grote make over nodig?
Schuiven naar boven