Weetjes over het riool in Zwolle

verbouw gereedschap

Wist je dat Zwolle een van de meest bewuste gemeenten is als het aankomt op het rioleringsstelsel? De gemeente regelt alles tot in de puntjes om zoveel mogelijk rioolproblemen te voorkomen: van onderhoud tot voorlichting. Het bewust maken van de inwoners begint al op jonge leeftijd. Zo heeft de gemeente een heel lespakket ontwikkeld voor basisscholen. Op een leuke manier maken kinderen zo kennis met het riool. Wil je zelf meer weten over het riool? Dan staat www.ontstoppingsbedrijf-zwolle.nl voor u klaar. Op de website vind je informatie over zelf ontstoppen, professionele service en algemene zaken. Bellen is ook altijd mogelijk, dag en nacht zijn ze bereikbaar.

Duurzame ontstoppingstechnieken

Niet alleen de gemeente Zwolle werkt aan een duurzaam riool, eigenlijk heel Nederland. Zo worden er overal gescheiden riolen aangelegd. Dit houdt in dat afvalwater en regenwater apart van elkaar worden afgevoerd. Een andere trend is dat de chemische ontstoppingsmiddelen de deur uitgaan en worden verruild voor duurzamere producten. De vraag is wel nog altijd hoe effectief deze duurzame ontstopper zijn… Een eeuwenoude tip, maar misschien wel een van de beste en ook milieuvriendelijk is het gebruik van natuurazijn en soda. Meng deze twee producten in een emmer en giet ze vervolgens in het riool. Dit kun je het beste ‘s avonds doen, zodat het product kan weken in de leiding. Het spul wordt vanzelf weggespoeld als je de kranen in huis gebruikt.

Een lokaal ontstoppingsbedrijf in de regio Zwolle inschakelen

Ga je toch een ontstoppingsbedrijf inschakelen, dan worden er achteraf vaak hoge voorrijkosten in rekening gebracht. Dit kun je voorkomen door een lokaal bedrijf te bellen. Zij zijn vaak actief in een kleine regio. Natuurlijk in Zwolle zelf, maar denk daarbij aan plaatsen zoals: Hattem, Dalfsen, Nieuwleusen, Staphorst, Hasselt, Genemuiden, Ommen, Wijhe, Raalte, Oldebroek, Het Harde en Zwartsluis. Door het hebben van een klein gebied, kunnen zij efficiënte routes inplannen. Dit is enerzijds goed voor het milieu en anderzijds goed voor de portemonnee. Heb je een ontstoppingsbedrijf nodig? Kijk dan eens op www.ontstoppingsbedrijf-zwolle.nl.

Weetjes over het riool in Zwolle
Schuiven naar boven