Dit ongedierte wil je niet tegenkomen tijdens het klussen!

klussen

Tijdens een verbouwing kunnen zich allerlei problemen voordoen. De bouwplannen die je van te voren hebt gemaakt kloppen bijvoorbeeld niet in de werkelijkheid waardoor je moet improviseren. Of misschien krijg je tijdens het klussen wel te maken van een tegenslag door een langere levertijd van een bepaald onderdeel. Waar veel mensen echter niet aan denken is dat zij tijdens een verbouwing allerlei ongedierte tegen het lijf kunnen lopen. Toch is de kans aanwezig dat dit jou overkomt. De specialisten van https://beestjeskwijt.nl weten maar al te goed waar mensen tijdens een verbouwing met ongedierte geconfronteerd kunnen worden.

Ratten en muizen in de kruipruimte

Een voorbeeld van een plek waar je normaliter niet vaak komt in huis is de kruipruimte. Dit is de ruimte onder het huis die eigenlijk vrijwel nooit ergens voor wordt gebruikt. Het is dan ook de ideale broedplaats voor muizen en ratten. Als je een keer tijdens een verbouwing in de kruipruimte moet zijn kan dus zomaar een plaag ontdekken. De muizen en ratten zijn gewend om hier ongestoord rond te lopen dus als je hier voor de eerste keer bent zie je deze beestjes opeens weg schieten.

Ongedierte op donkere en vochtige plekken

Tijdens een verbouwing zal vaak de luchtvochtigheid in een woning gaan stijgen. Zeker als een muur wordt opengebroken is dit het geval. De verhoogde luchtvochtigheid is de ideale omstandigheid voor verschillende soorten ongedierte. Kakkerlakken kunnen bijvoorbeeld tevoorschijn komen tijdens een verbouwing. Een ander voorbeeld zijn zilvervisjes. Beide ongedierte soorten houden van een hoge luchtvochtigheid en kunnen daarom tijdens een verbouwing hun weg in huis vinden. Het kan ook zijn dat hun aanwezigheid bij het uitvoeren van de werkzaamheden wordt ontdekt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je bij het opnieuw behangen van een kamer zilvervisjes achter het oude behang ontdekt. Ga op dat moment niet verder met behangen, maar schakel https://beestjeskwijt.nl in om eerst dit probleem aan te pakken.

Na de verbouwing

Na de verbouwing kunnen er ook nog allerlei problemen met ongedierte opspelen. Zo kan er bijvoorbeeld door nieuwe openingen ongedierte binnenkomen. Denk maar aan mieren die via de iets grotere gleuf van de nieuwe deur binnen komen. Of krijg je houtwormen in je nieuwe trapleuning. Het is daarom erg belangrijk om te allen tijde alert te zijn voor ongedierte. Vertrouw je de situatie niet helemaal? Vraag https://beestjeskwijt.nl dan om advies. 

Dit ongedierte wil je niet tegenkomen tijdens het klussen!
Schuiven naar boven