4 handige klustips

handige klustools

Je herkent het wel. Je wilt weinig geld besteden aan een klus, dus besluit je om het zelf te doen. Makkelijker gezegd dan gedaan en dan herkennen wij! Daarom willen we wat praktische tips en tricks met jullie delen, waardoor jullie ook de beste klusser kunnen worden!

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk bij het klussen. Het komt namelijk vaak voor dat je iets vergeten bent, waardoor je op en neer naar de bouwmarkt moet gaan. Maar wat kan je daar tegen doen?
Begin met het maken van een inventarisatielijst. Door alles te noteren wat je nodig hebt, creëer je een duidelijk overzicht en is de kans klein dat je iets vergeet.

Kijk goed naar de experts

Een klus uitvoeren is voor een expert geen vreemde taak. In de bouwmarkt en op YouTube vindt je vaak vakkundige mensen die vaak wat tips en tricks met je willen delen. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodige fouten zal maken, waardoor het klussen leuker en sneller kan gaan!

Veiligheid boven alles

Als je aan het klussen bent, is het van belang dat je goed op let op je eigen veiligheid. Wij raden jullie dan ook aan om tijdens het klussen je apparatuur op te ruimen die je niet gebruikt. Ook kan het handig zijn om speciale hand-, werkschoenen en kleding (die vies mag worden) te dragen. Zo bescherm je niet alleen jezelf, maar zorg je er ook nog eens voor dat je geen nieuwe kleding hoeft weg te gooien.

veiligheid klussen

Forceer niks

Dit is de belangrijkste tip die we aan jullie meegeven. Als het echt niet lukt, dan is het tactisch om toch een expert in te huren. In het geval van een verstopte wc raden we jullie ook aan om meteen een ontstoppingsdienst in te huren.

4 handige klustips
Schuiven naar boven