Geniet van de beste bescherming met oordoppen op maat!

bouwvakker met gehoorbescherming

Het is een afweging welke niet alleen elk bedrijf, maar ook elke werknemer op een zeker ogenblik dient te maken. Kies je er namelijk voor om gebruik te maken van gehoorbescherming op maat of ga je toch eerder voor een (veel voordeligere) universele oplossing? Oordoppen op maat zijn door de jaren heen aanzienlijk populairder geworden. Dit niet in het minst omdat men vanuit verschillende sectoren begon aan te voelen dat de standaard gehoorbescherming de vooropgestelde verwachtingen niet (meer) wist in te lossen. Ben jij ook op zoek naar meer informatie met betrekking tot oordoppen op maat zodat je voor jezelf kan uitmaken of deze nu wel of niet interessant zijn. Lees dan snel verder en geniet van de beste bescherming met oordoppen op maat!

             Waarom kiezen voor oordoppen op maat?

Menig aantal bedrijven gaven er in het verleden de voorkeur aan om gebruik te maken van standaard gehoorbescherming. Deze keuze werd in het bijzonder gemaakt omwille van praktische en financiële redenen. Het is namelijk niet alleen zo dat universele gehoorbescherming voordeliger is in aankoop, daarnaast kan ze ook nog eens worden gebruikt door niet één, maar wel door tal van verschillende personen. Dit gezegd zijnde stellen veel mensen zich de vraag waarom het dan precies interessant kan zijn om te kijken in de richting van oordoppen op maat. Heel eenvoudig, namelijk omwille van de volgende redenen:

  1. De oordoppen op maat worden specifiek gemaakt aan de hand van je ooropening;
  2. Maatwerk oordoppen kunnen worden uitgerust met een filter naar keuze;
  3. Maatwerk gehoorbescherming beschikt over een uitmuntende kwaliteit;
  4. Je bent in principe optimaal beschermd voor een periode van minstens 3 jaar;

             Duurder in vergelijking met universele gehoorbescherming

Voor verschillende sectoren geldt dat niet alleen beroepsorganisaties, maar ook overheden bedrijven willen verplichten om hun werknemers te voorzien van oordoppen op maat. Dit is ook niet zo vreemd, want alleen deze vorm van gehoorbescherming staat er om bekend een optimale bescherming te kunnen bieden in de praktijk. Waarom veel bedrijven dan toch de boot af blijken te houden? Omdat er aan het gebruik van maatwerk gehoorbescherming nu eenmaal aanzienlijk hogere kosten zijn verbonden in vergelijking met de standaard opties die op de markt zijn terug te vinden. Is het voor jou dus belangrijk dat je gehoorbescherming over een zo scherp mogelijk prijskaartje beschikt? In dat geval zal universele gehoorbescherming wellicht alsnog (op financieel vlak dan toch) interessanter blijken te zijn.

             Niet onderling uitwisselbaar tussen werknemers

Het lijkt misschien voor veel mensen vreemd om gehoorbescherming uit te wisselen, maar toch gebeurt het in de praktijk ongelofelijk vaak. In het bijzonder in bedrijven waarin er in shifts wordt gewerkt is het compleet normaal om gehoorbescherming van elkaar te gebruiken. Dit hoeft in de praktijk geen probleem te vormen wanneer er enkele hygiënische richtlijnen worden gerespecteerd, maar het is wel zo dat hierdoor nooit een optimale bescherming van het gehoor kan worden gerealiseerd. Zoals eerder reeds aangegeven is het namelijk zo dat elke ooropening anders is. In ieder geval, kies je voor het gebruik van oordoppen op maat? Dan moet je er wel rekening mee houden dat deze niet onderling uitwisselbaar zijn. Universele gehoorbescherming op maat vind je natuurlijk op Audinc.nl.

Geniet van de beste bescherming met oordoppen op maat!
Schuiven naar boven