Waarom een klushuis kopen?

klushuis

In deze tijd is het heel lastig om een huis te kopen. Hypotheken lopen hoog op waardoor er meer te besteden is, de concurrentie steeds sterker wordt en de prijzen stijgen. Doordat we tegenwoordig allemaal erg druk zijn met werken en onze eigen dingen, hebben we weinig tijd om te klussen. Gemak staat bij veel huizenkopers op nummer 1 en huizen die instapklaar zijn gaan als warme broodjes over de toonbank. Klushuizen zijn hierbij minder gewild. Erg jammer, want een klushuis is juist leuk. Hier ligt dus een kans voor jou!

Uiteindelijk is alles naar je eigen smaak

Veel mensen haken af bij het zien van een klushuis. Zij zijn op zoek naar een huis waar ze direct in kunnen trekken en bijna niks aan hoeven te doen. Een voordeel van een klushuis is dat wanneer alles af is, alles ook echt naar je eigen smaak is. Wanneer je een instapklaar huis koopt, is de kans groot dat de keuken wel ‘prima’ is. Je gaat er niet een andere inzetten want de huidige nog goed is, maar toch ben je er niet 100% tevreden mee. Bij een klushuis is dit wel het geval!

Je verdient het terug

Klushuizen zijn goedkoper omdat er veel aan gedaan moet worden. Stel je koopt een huis voor €300.000 en verbouwt voor €50.000 aan het huis. Is de kans groot dat je hem daarna kan verkopen voor €380.000. Echter is dit wel heel erg afhankelijk van de locatie van het huis. Wanneer je veel aanpassingen/verbouwingen zelf kan doen, zal dit je waarschijnlijk geld opleveren bij de verkoop. Ben je van plan om te verhuizen en zoek je hier hulp bij? Kies dan voor een verhuislift.

Je leert er veel van

Wanneer we voor het eerst op onszelf gaan wonen is de kans groot dat je niks afweet van huizen en klussen. Toch is het heel erg handig om in ieder geval wat basiskennis in huis te hebben. De beste manier om dit te leren is door het in de praktijk toe te passen. Van het opknappen van een klushuis leer je zelf dus ook veel!

Waarom een klushuis kopen?
Schuiven naar boven