Langer thuis blijven wonen als bejaarde

bejaarde

Wanneer je ouder wordt krijg je steeds meer beperkingen. Bij sommige mensen komen klachten al op de 30e levensjaar, bij andere pas als ze 70 zijn. Afhankelijk van de lichamelijke klachten kan je blijven doen wat je altijd doet. Echter zijn er vaak ook aanpassingen nodig. Gelukkig zijn er in deze tijd veel mogelijkheden. Bijna overal is wel een oplossing voor. Dit zorgt ervoor dat we op latere leeftijd steeds langer thuis kunnen blijven wonen. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat lees je in dit artikel!

Aanpassingen in de woonkamer

Er zijn verschillende aanpassingen die gedaan kunnen worden in de woonkamer om het veiliger te maken wanneer je bijvoorbeeld slecht ter been bent. Hierbij kan je denken aan een sta-op stoel. Deze stoel zorgt er voor dat je minder kracht hoeft te zetten wanneer je op wil staan. Ook zijn er veel andere verstelbare meubels die het allemaal net iets makkelijker maken. Denk maar eens aan een traplift. Wanneer je moeite hebt met de trap op komen en de slaapkamer zich op de eerste verdieping bevindt, is een traplift een goede oplossing. De prijs van een traplift kan je hier vinden.

Aanpassingen in de keuken/badkamer

De keuken en badkamer kunnen gevaarlijke ruimtes worden wanneer hier geen aanpassingen worden gedaan. Dit komt voornamelijk doordat de vloer nat kan worden door de kraan/douche. Valpartijen wil je natuurlijk voorkomen. Hierom wordt er aangeraden om de vloer aan te passen en waar nodig beugels te plaatsen. Kastjes kunnen het beste op een hoogte worden gemonteerd waar je makkelijk bij kan komen zodat je zo min mogelijk hoeft te bukken.

Aanpassingen om het huis

We komen ook allemaal graag buiten ons huis, al helemaal wanneer de zon schijnt. Om het makkelijker te maken kan je er voor kiezen om een scootmobiel of elektrische rolstoel aan te schaffen. Voor langere afstanden is dit een erg goede oplossing. Ook zijn er vele mogelijkheden om een auto aan te passen wanneer je graag weg gaat met de auto.

Langer thuis blijven wonen als bejaarde
Schuiven naar boven