Waar je op moet letten bij het kopen van glazen in de ramen

Waar je op moet letten bij het kopen van glazen in de ramen

Ramen zijn meestal georganiseerd in een bepaald patroon dat kan dienen als decoratieve en functionele structuur. Het glas in ramen is een van de componenten die als zeer belangrijk wordt beschouwd. Omdat niet alle glazen gelijk zijn gemaakt, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het soort glas dat je in je ramen installeert. Versterkt glas, ook wel gehard glas genoemd, is een van de beste glassoorten die in de raamconstructie kunnen worden gebruikt. Dit artikel geeft je specifieke informatie over het glas waar je op moet letten bij het kopen van glas voor de ramen.

Redenen om gehard glas aan te schaffen

Gehard glas, ook wel gelaagd glas genoemd, wordt vaak als het veiligste glas beschouwd. In vergelijking met conventioneel glas van dezelfde dikte is gehard glas ongeveer vijf keer sterker. Het glas is uitzonderlijk sterk gemaakt om snel breken te voorkomen door gebruik te maken van een unieke productietechniek die gepaard gaat met intense verwarming en snelle afkoeling. Met hun gehard glas zijn ze bestand tegen temperatuurschommelingen tot 270 C. Er kunnen geen ernstige wonden ontstaan ​​door het breken van gehard glas, aangezien het in vele kleine fragmenten uiteen zal vallen. Dit verkleint de kans op snijwonden. Deze fragmenten zijn minder scherp dan gewoon glas. Hierdoor is er minder kans op ernstige blessures.

Plaatsen waar gehard glas nodig is

Met alle voordelen is gehard glas perfect voor gebruik op locaties waar veiligheid van het grootste belang is. Gehard glas wordt veel toegepast in situaties waar glas tegen een stootje moet kunnen. Het kan bijvoorbeeld worden geïnstalleerd als een glazen deur of in ramen. Het kan worden gebruikt in elke woon- of commerciële ruimte waar veiligheid een topprioriteit is, inclusief de interne scheidingswanden van de keuken, badkamer en woonkamer. Het glas kan ook worden gebruikt als wand in je badkamer, op glazen tafelbladen, planken, kachel vloerplaten of buiten op een terras.

Waar je op moet letten bij het kopen van glazen in de ramen
Schuiven naar boven