Welke dingen moet je verzekeren bij het klussen aan je huis?

Welke dingen moet je verzekeren bij het klussen aan je huis

Plannen om je woning te renoveren? Woningrenovatie kan gevolgen hebben voor je woningverzekering. Een huiseigenaar verzekering is net zo belangrijk als een kredietverzekering. Het kan je beschermen tegen ongewenste problemen. Wanneer er zich een incident voordoet, dekt de verzekeraar de schade. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je veel geld uitgeeft aan reparaties aan je huis. Als je deze hebt verzekerd, kan het verbouwen van de woning het verzekeringstarief verhogen of verlagen. Woningrenovatie kan de verzekeringstarieven verhogen als je bijvoorbeeld een kantoor toevoegt, een zwembad bouwt of de ruimte uitbreidt. Het verzekeringstarief kan daarentegen worden verlaagd wanneer je het dak vervangt, het sanitair en de bedrading repareert en een beveiligingssysteem toevoegt. Als je je huis wilt renoveren, zijn er enkele soorten verzekeringen die kunnen worden overwogen.

Huiseigenaar verzekering

Het renoveren van een huis is als het runnen van een bedrijf. Om een ​​bedrijf te runnen, heb je goed credit management nodig om faillissement te voorkomen. Bij het bouwen of verbouwen van de woning is ook goed management nodig om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Het kan zijn dat je bij de aankoop van de woning een opstalverzekering hebt afgesloten. Bij een renovatieproject is het dus noodzakelijk om de verzekeraar op de hoogte te brengen van de renovatie. Dit is omdat de renovatie de kosten voor dekking na schade kan verhogen. Je kunt met de verzekeringsagent overleggen of de verbouwing van invloed kan zijn op het verzekeringstarief. Je moet de nieuwe aanbouw, zoals het bovengenoemde kantoor of het zwembad, verzekeren.

Compensatieverzekering voor werkgevers

Wanneer je een aannemer inhuurt voor de renovatie van je huis, zorg er dan voor dat deze een verzekering heeft. De meest voorkomende soorten verzekeringen die de aannemer moet hebben, zijn een aansprakelijkheidsverzekering, een eigendomsverzekering en een arbeidsongevallenverzekering. Als ze geen verzekering hebben, is het beter om een ​​andere aannemer in te huren. Wanneer de aannemer de woning tijdens de verbouwing beschadigt, dekt de verzekering de schade. Daarnaast kan je inboedelverzekering ook de schade door het slechte werk dekken. Een huiseigenaar verzekering dekt echter geen slecht vakmanschap. Als het werk van de aannemer bij het installeren van het sanitair of de keukenkast bijvoorbeeld niet bevredigend is, kun je geen huiseigenaar verzekering gebruiken om het te laten repareren. Als de aannemer weigert om dit probleem op te lossen, moet je een rechtszaak aanspannen.

Aansprakelijkheidsverzekering en medische dekking

Als je de woning zelf gaat verbouwen, zorg dan dat je een aansprakelijkheids- en ziektekostenverzekering hebt. Deze verzekering is ook van belang wanneer je je familie of vrienden vraagt ​​om te helpen bij het verbouwen van de woning. Wanneer er zich een ongeval voordoet, krijg je de dekking van de verzekering. Vallen, uitglijden en brandwonden zijn veel voorkomende verwondingen tijdens renovatieprojecten. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de medische kosten wanneer andere mensen je aanklagen vanwege een blessure. Bovendien zal de dekking van de medische vergoeding de schade vergoeden. Zorg er ook voor dat je, voordat je met de renovatie begint, de vergunning van de gemeente heeft. Zonder vergunning kunnen renovatieprojecten gevolgen hebben. Aangezien woningrenovatie verschillende incidenten met zich meebrengt, is het het beste om ervoor te zorgen dat je een goede verzekering hebt om eventuele schade en letsel veroorzaakt door woningrenovatie te dekken. Ook moet je alleen werken met de aannemer die een verzekering en licentie heeft.

Welke dingen moet je verzekeren bij het klussen aan je huis?
Schuiven naar boven