Tips als je op zoek bent naar de geschikte lounge set

buiten kussens

Wie een geschikte set zoekt om op te zitten of aan te eten in de tuin, komt er al snel achter dat het aanbod immens groot is. Verschillen zijn er tussen materialen, kleuren, maten maar ook nog eens tussen verschillende doeleinden. Dit maakt het dan ook vaak een lastige keuze. Als je de juiste set hebt gevonden is het ook vaak nog een klus om bijpassende zitkussens en andere accessoires te vinden. Logisch dat jij nog wel wat tips kunt gebruiken in je zoektocht naar een goede lounge voor bij jou thuis. Een aantal tips vind je hier op een rijtje.

Doel van de set

Om een eerste selectie te maken tussen al het online en instore aanbod, doe je er goed aan eerst te bepalen voor welk doel je de set wil gebruiken. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er veel mensen aan een tafel kunnen eten, of wil je zelf onder uitgezakt liggen op een bank? Misschien past een combinatie wel beter bij jou. In elk geval zorgt de oriëntatie hier op er al voor dat je een groot deel uit kan sluiten. Daarnaast dien je natuurlijk rekening te houden met de maat van de set en de grootte van je tuin. Afhankelijk hiervan weet je ook wat wel en niet mogelijk is. Een aantal opties zijn:

  • Barset
  • Balkonset
  • Picknickset
  • Dining set

Materiaal

Je hebt bedacht wat voor type set je zoekt, maar nu is de volgende stap om te bepalen van welk materiaal jij gebruik wil gaan maken. Diverse materialen hebben zo hun eigen voor- en nadelen en veel hangt dan ook af van jouw wensen. Zo is hout geliefd om de mooie uitstraling, maar is dit niet bepaald weerbestendig en heeft het daarnaast ook meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een wicker loungeset. Met kunststof zit je over het algemeen het meest veilig, maar let hierbij wel even extra op de kwaliteit bij aankoop zodat je ook weet dat dit langer meegaat.

Kussens

Een set is natuurlijk pas compleet met bijpassende tuinkussens. Hierbij geldt hetzelfde verhaal over de materiaalkeuze, verschillen zijn er tussen de hoeveelheid onderhoud en levensduur. En daarnaast kan je natuurlijk ook mooi meenemen welke kussens bij jouw smaak en tuinset passen.

Tips als je op zoek bent naar de geschikte lounge set
Schuiven naar boven