Rolluiken kopen? Zorg dat je hier rekening mee houdt

raambekleding

Kun je een eitje bakken op de salontafel in de woonkamer door de hete zon? Wordt je tureluurs omdat voorbijgangers steeds door het raam turen? Wil je niet dat jouw ramen een etalage zijn voor inbrekers? Dan wordt het tijd om een rolluik te kopen. Maar welk type? En waar? We vertellen je precies waar je rekening mee moet houden bij rolluiken kopen, en hoe je eenvoudig een rolluik offerte aan kunt vragen.

Online offertes aanvragen, lokaal uitzoeken

Je bent helemaal bij de tijd, internet shopping kent geen geheimen meer voor je. Maar voor flinke investeringen en maatwerk producten zoals rolluiken ga je toch liever naar de specialist in de buurt. In plaats van winkel in, winkel uit op het lokale industrieterrein of in de woonboulevard, kun je online een snelle start maken om vervolgens in de winkel een definitieve keuze te maken. Het is daarbij niet nodig om je te beperken tot één rolluik offerte, je kunt ook meerdere offertes aanvragen met dezelfde vraagstelling. Dit maakt vergelijken een stuk eenvoudiger.

Kies voor kwaliteit

De kans dat je een rolluik plaatst met de intentie dit product na enkele jaren bij het schroot te gooien is erg klein. Je installeert natuurlijk liever een duurzaam product waar je lang plezier aan zult beleven. Heroal rolluiken staan bekend om een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding, waarbij er verschillende prijsklassen zijn om uit te kiezen. Zelfs de goedkoopste optie biedt degelijke, Duitse kwaliteit.

Wat heb je precies nodig?

Zonwering is wat anders dan inbraakpreventie. Op een eenvoudig toegankelijke benedenverdieping zul je eerder letten op inbraak dan op een slaapkamer. Daar kan juist verduistering weer van belang zijn. Bepaal daarom per ruimte aan welke voorwaarden het rolluik moet voldoen. Je kunt natuurlijk automatisch voor de meest uitgebreide optie gaan, maar dit hoeft zeer zeker niet.

Luxe mag best

Standaard worden rolluiken geleverd met een handbediening. Dit kan doorgaans binnen in de woning gemonteerd worden. Toch is elektrische bediening zo goed als standaard geworden in de laatste jaren. De meerkosten vallen mee wanneer je dit deelt op het aantal gebruiksjaren. Naast elektrisch zijn er tegenwoordig ook ‘smart’ rolluiken te koop. Dit kun je koppelen aan andere slimme apparaten voor bijvoorbeeld bediening op afstand. Of laat de lampen automatisch inschakelen wanneer de zonwering sluit. Denk ook aan domotica, dat is huisautomatisering gericht op minder validen en senioren.

Online prijzen opvragen, in de winkel beslissen

De goedkoopste aanbieder hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Misschien komt een iets duurdere aanbieder met een slimme tip, of krijg je korting als je meerdere rolluiken tegelijkertijd bestelt. Formuleer daarom jouw aanvraag duidelijk en volledig, en stel vragen als je er niet direct uitkomt. Op basis van de offertes kun je de zaak bezoeken om de definitieve keuze te maken.

Rolluiken kopen? Zorg dat je hier rekening mee houdt
Schuiven naar boven