Bedrijfsverhuizing naar een kantoorflat? Huur een verhuislift

verhuisservice

Bij een bedrijfsverhuizing komen er zaken bij kijken die bij particuliere verhuizingen niet van toepassing zijn. Is er sprake van een kantoorflat met meerdere verdiepingen? Dan kun je een verhuislift huren in Den Haag, met of zonder begeleiding door verhuizers. Op deze pagina leggen we uit waar je rekening mee dient te houden als  je gaat werken met verhuisliften, en geven we een aantal praktische tips om iedere verhuizing binnen of naar Den Haag vlekkeloos te laten verlopen.

Verschillende soorten verhuisliften

Laten we als eerste de drie voornaamste soorten verhuisliften beschrijven:

1. Aanhanger lift

Dit is een verhuislift die eenvoudig verrijdbaar is als aanhanger. Wanneer de auto hiervoor geschikt is kun je een lift ophalen, naar de gewenste locatie brengen en weer terug. Van de drie opties die we hier beschrijven zal dit doorgaans de duurste optie zijn in termen van materiaalkosten.

2. Opbouwlift

Dit zal doorgaans een redelijk compacte lift zijn die eenvoudig te vervoeren is. Op locatie zal de lift wel op de juiste wijze geassembleerd moeten worden alvorens in gebruik te kunnen nemen. Dit vereist niet alleen expertise, het kost ook wat meer tijd. De kosten voor dit type lift liggen aan de lage kant, daar staat tegenover dat het meer werk met zich meebrengt.

3. Bemande verhuislift

Dit is een professionele oplossing, waarmee er ook gespecialiseerd personeel nodig is. De verhuizer komt naar de gewenste locatie toe, en kan met een robuuste lift kleine en grote goederen naar de gewenste etage brengen. De kosten voor deze liften vallen mee, daar komen uiteraard nog wel de kosten voor het personeel bij.

Bij een bedrijfsverhuizing naar een kantoorflat zal de keuze afhankelijk zijn van het project. Een bemande verhuislift geniet doorgaans de voorkeur, informeer bij de verhuurder wat de mogelijkheden zijn.

Aandachtspunten bij een bedrijfsverhuizing

Bij een verhuizing is er niet één maar zijn er twee locaties om rekening meer te houden. De oude locatie en de nieuwe locatie. Voor beide locaties dient een plan van aanpak gemaakt te worden om de verhuizing in goede banen te leiden. Hierbij komen dit soort zaken aan bod:

  • De huurcontracten moeten op het juiste moment opgezegd worden en ingaan. Zorg voor een overlapping, mocht de verhuizing vertragen is het niet praktisch om eerst alles naar een tijdelijke opslagruimte te verhuizen.
  • Zorg dat alles netjes is ingepakt voor de dag van verhuizing. Op het laatste moment inpakken creëert onrust en dan worden er fouten gemaakt. Grotere goederen kunnen eventueel ingepakt worden met bubble-wrap om ze te beschermen tegen krassen en deuken.
  • Data migratie is ook zeker een punt dat niet mag ontbreken. Welke informatie staat op de computers, en wat staat in de cloud? Regel ook tijdig de telefonie, het internet en dergelijke zaken zodat de bereikbaarheid van het bedrijf niet in geding komt.
  • Doe navraag bij lokale verhuizers. Van een verhuislift huren in Den Haag, tot aan het transport van Maastricht of Leeuwarden naar deze stad. Informeer naar de mogelijkheden en de meest praktische aanpak.
  • Een verhuizing naar het centrum van Den Haag of naar het industrieterrein vereist een andere aanpak. Denk aan bereikbaarheid, parkeergelegenheid of vergunningen die nodig zijn. Laat je niet verrassen met boetes en regel alles op tijd bij de gemeente.
  • Delegeren is niet alleen van belang binnen de organisatie, kies ook de juiste partners om de verhuizing mee te regelen. Duidelijke communicatie en actief meedenken zijn twee kenmerken die bij de keuze van aannemers zeker niet mogen ontbreken.

Een verhuislift huren is een goede stap, zorg dat je alle zaken omtrent de verhuizing naar Den Haag op tijd regelt voor een soepele transitie naar de nieuwe locatie.

Bedrijfsverhuizing naar een kantoorflat? Huur een verhuislift
Schuiven naar boven