Wat kan ik allemaal met een tuinhuisje?

tuinhuisje

Voor iedereen die van klussen houdt en wat buitenruimte heeft is een tuinhuisje een echte must-have. Maar ook als je meer leefruimte wilt. Lees hier wat je allemaal met een tuinhuisje kunt doen en wat de voordelen ervan zijn. 

Netter klussen

Als je graag klust is het erg fijn om daar een afgesloten plek voor te hebben. Denk eens aan alle troep die je maakt tijdens het boren, zagen en schuren bijvoorbeeld. Een tuinhuisje mag best vies worden, maar is ook zo weer schoongemaakt. Zo heb je alles bij elkaar en hoef je je geen zorgen te maken om losvliegende rotzooi. Opgeruimd staat netjes. 

Je eigen werkplaats

Daarnaast kan je in een tuinhuisje al je gereedschap netjes bij elkaar houden. Geen opbergkasten met moeilijk weggestopte gereedschapskisten meer, maar alles over overzichtelijk op een werkbank of aan de muur. Dit maakt klussen niet alleen makkelijker, maar ook leuker. Wat ook erg handig is is om een echte werkbank te nemen. Daarmee zet je jouw project vast in een bankschroef en kun je zo veel serieuzer klussen. 

Ontvangen van vrienden

Als je niet perse een klusser bent maar wel graag gasten over de vloer hebt, is een extra ruimte om te verblijven natuurlijk ook erg handig. Je kunt tuinhuisjes daar dan ook goed voor gebruiken. Als toevoeging aan de tuin een overdekte ruimte om een drankje te doen, of in te eten. Zo kun je genieten van een overdekte plek, maar toch ook buiten zitten. Tuinhuisjes zijn er in tal van varianten, bijvoorbeeld ook een combinatie van overdekt en een deel open. 

Meer leefruimte 

Gebruik je tuinhuisje als gastenverblijf, of als studeerkamer. Je kunt zelf natuurlijk het beste bepalen waar je het meeste behoefte aan hebt, maar een tuinhuisje is al snel een paar vierkante meter extra leefruimte. Voorzie jouw extra ruimte van een bed, een tafel en een zitplek, zodat je vrienden en kennissen kan laten overnachten. Of houd het simpeler en zet er alleen een bureau neer om zelf aan te kunnen werken. 

Voor de kinderen

Niet iedereen kan de kinderen trakteren op een boomhut, maar een tuinhuisje is natuurlijk ook hartstikke leuk voor de kinderen. Bijvoorbeeld als eigen speelruimte. Voor de kinderen ideaal om leuke projectjes te beginnen, of om samen te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. En voor de ouders ook lekker rustig!

Een tuinhuisje kopen? 

Ben je geïnteresseerd geraakt door het lezen of was je al van plan iets te gaan kopen? Je kunt kiezen uit veel verschillende modellen tuinhuisjes, dus voor ieders persoonlijke voorkeuren en wensen is er iets te vinden. Het model en type hout bijvoorbeeld, om de tuin een mooie uitstraling te geven. Maar misschien nog wel belangrijker: hoeveel ruimte je hebt en kwijt kan. Laat je verrassen door alle voordelen en mogelijkheden die er zijn, en maak optimaal gebruik van de ruimte in je tuin. Welke reden er dan ook is, je gaat er in ieder geval heel veel plezier van hebben! 

Wat kan ik allemaal met een tuinhuisje?
Schuiven naar boven