Perceel verkopen? Lees dit artikel!

perceel

Sta jij op het punt om een stuk perceel te verkopen? Dan is het altijd verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Om hier verder op in te gaan, zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal punten die van belang zijn zodat jij zeker weet dat je niets over het hoofd ziet. Het raadplegen van een kadastrale kaart is in beginsel gratis, maar er zijn ook betaalmogelijkheden. Zo kun je namelijk extra betalen voor extra functionaliteiten.

Raadpleeg de kadaster voor meer informatie

Tegenwoordig kun je eenvoudig het kadaster online raadplegen. Als je dit online kadaster raadpleegt kun je in een oogopslag zien wat de kadastrale grenzen zijn waardoor je zeker weet hoeveel de perceeloppervlakte bedraagt als je jouw stuk perceel verkoopt. Naast de perceeloppervlakte kun je in deze kadastrale online kaart nog meer informatie vinden zoals: appartementsrechten, vergunningsrechten, gemeente en de betreffende eigenaar. Hierdoor krijg jij direct de noodzakelijke informatie inzichtelijk die je nodig hebt voor de verkoop.

Verkopen? Zorg dat je het volgende weet

Sta jij op het punt om jouw perceel te verkopen? Dan is het altijd goed om het bestemmingsplan te weten. Ook dit kun je in de kadastrale kaart terugvinden. Daarnaast zie je ook besluit gebieden die van toepassing zijn op het perceel. Hierdoor weet jij zeker dat jij een stuk perceel verkoopt met de juiste doeleinden, want niets is zo vervelend als dat de verkoop niet doorgaat omdat het doel niet aansluit met het doel van de koper.

Het inzichtelijk krijgen van een stuk perceel als het gaat om het bestemmingsplan en besluit gebieden is niet gratis. Je kunt deze via diverse websites eenvoudig aanschaffen voor een paar euro waarna jij direct toegang krijgt tot het betreffende bestemmingsplan. Heb jij nog aanvullende informatie omtrent het bestemmingsplan? Neem dan vrijblijvend contact op met de gemeente om te kijken of het doel overeenkomt met de verkoop.

Waarom zou je extra informatie aanschaffen?

Wellicht vraag je jezelf af waarom je extra informatie moet aanschaffen. Als eerst wil je een stuk perceel verkopen met de juiste informatie, want dit verhoogt enerzijds de betrouwbaarheid en anderzijds verhoogt dit de kans op het verkopen. Ben jij dus van plan een stuk perceel te verkopen? Koop dan direct extra informatie op een kadastrale website zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet en verkoop jouw perceel met alle benodigde informatie die de koper nodig heeft.

Perceel verkopen? Lees dit artikel!
Schuiven naar boven