Het gebruik van zwarte opdekdeuren met glas

opdekdeur

Deuren zijn belangrijk voor de inrichting van een woning. Er zijn veel verschillende deuren alleen voor wat betreft de constructie zijn er twee belangrijke groepen te onderscheiden. Zo kennen we de stompe- en opdekdeur. Het belangrijkste verschil tussen een stompe en een opdekdeur is de ophanging. Een stompe deur is een deur die helemaal in het kozijn valt. De opdekdeur valt gedeeltelijk over het kozijn. Een opdekdeur is altijd wat naar voren geplaatst ten opzichte van het kozijn. Bij een opdekdeur zie je geen naad tussen het kozijn en de deur. Een opdekdeur is mooier om te zien dan een stompe deur, omdat het geheel mooier afgewerkt is. Een opdekdeur laat minder tocht door dan een stompe deur, omdat je geen naad tussen de deur en kozijn hebt. Opdekdeuren worden vooral in huis geplaatst, omdat hij gemakkelijker te forceren is dan een stompe deur.

Zwarte deuren met glas

Omdat zwart voor een moderne inrichting momenteel de trend is, worden er vaak binnendeuren met een zwarte omlijsting en glas toegepast. Zwart wordt bij een moderne inrichting ook toegepast bij plinten en deurbeslag. Wanneer je in de moderne woonbladen kijkt, zie je dat zwart de klok slaat voor de inrichting van een woning. Het waren de zwarte stalen deuren met helder glas die als eerste werden gebruikt en daarmee de trend hebben gezet voor de inrichting van een woning. Het nadeel van zwarte stalen deuren, die met glas voorzien zijn, is de kostprijs en het gewicht. De zwarte stalen kozijnen maken het monteren gemakkelijk, omdat je er de scharnieren van de deuren op kunt lassen.

Je kunt ook goedkopere houten zwarte deuren met glas gebruiken. Omdat de zwarte deurstijlen en de roedeverdeling van hout ook steeds smaller en strakker worden, kun je ze niet van stalen deuren met glas onderscheiden. Zwarte deuren met glas die van hout worden vervaardigd kunnen snel worden geleverd. Bij deze deuren heb je door het gebruik van de smalle deurstijlen een speciaal insteekslot nodig waarop de zwarte deurkruk met rozet gemonteerd kan worden. Om ongelukken met een glazen deur te voorkomen wordt gehard glas gebruikt.

Voordelen van een glazen deur

Glazen deuren geven in een woning een speciale uitstraling en zijn daardoor belangrijk bij een bepaalde inrichting van je woning. Ook zal de ruimte, waarbij de opdekdeur met glas is gebruikt, zorgen voor een bepaalde belangrijke natuurlijke lichtinval. Omdat een glazen deur twee ruimtes met elkaar verbindt, zal het ruimtelijke gevoel worden versterkt. Opdekdeuren met glas zijn in verschillende maten en soorten leverbaar.

Het gebruik van zwarte opdekdeuren met glas
Schuiven naar boven