Maak je huis kat proof met deze tips

kat

Erg veel mensen in Nederland hebben een kat. Het is dan ook erg populair huisdier. Daarnaast zijn er ook nog een aantal mensen die wel een kat willen, maar toch nog twijfelen. Tenminste, dat zeggen ze. Het komt namelijk geregeld voor dat mensen geen kat willen omdat een kat aandacht nodig heeft. Daarentegen kan het ook zo zijn dat de kat nooit thuis is. Beide situaties kunnen vervelend zijn. Echter kiezen toch veel mensen voor een kat. Een kat in huis zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. Helaas kan het ook zo zijn dat een kat soms minder gezellig is, zeker wanneer de kat nog jong is. Jonge katten staan erom bekend dat zij veel dingen kapot maken. Gelukkig kun je hier tegenwoordig gemakkelijk iets tegen doen. In dit artikel vind je een aantal goede tips om jouw woning kat proof te maken.

Regel een goede krabpaal in huis

Iedereen wilt natuurlijk voorkomen dat een kat de gordijnen of de bank kapot krabt. Helaas gebeurt dit vaak bij jonge katten. Om dit probleem op te lossen kun je een krabpaal voor de kat in huis zetten. Deze krabpaal zorgt ervoor dat de kat zich uit kan leven, zonder dat het nieuwe bankstel kapot gaat. Ook staat een krabpaal mooi in veel woningen. Tenminste, als je een krabpaal met het juiste design uit kiest.

Zorg voor een kwalitatieve kattenbak

Als je de krabpaal in je woning hebt geplaatst, kun je nu gaan kijken naar de mogelijkheid om een goede kattenbak in je woning te plaatsen. Let er hierbij wel op dat je de kattenbak in de bijkeuken of in de garage plaatst. Een kattenbak kan namelijk best wel gaan ruiken. Ook is het van belang om het juiste grind voor in de kattenbak aan te schaffen. Hiervoor kun je je laten adviseren door een expert.

Maak je huis kat proof met deze tips
Schuiven naar boven