Drie tips om de ultieme doe-het-zelf klusser te worden

bouwvakker

Als het gaat om de zware klussen in huis, zoals elektrisch werk, is het best te begrijpen dat je die over wilt laten aan de professionele klussers. Toch is elke keer een vakman voor al je klussen opbellen, niet altijd handig. De spullen in huis zijn jouw eigendom. Jij zult waarschijnlijk beter met ze omgaan, dan iemand die snel een klus komt afhandelen. Daarnaast scheelt het je een aantal euro’s uit jouw portemonnee als je het zelf doet. Het kan daarom een heleboel schelen als je als man of vrouw bent die hun weg weet in een gereedschapskist. Of je nou in een appartement of huis woont, een basiskennis is wel belangrijk.

Naast de basiskennis die je als doe-het-zelf klusser moet hebben zijn er drie vaardigheden van het klussen die je ook onder de knie kan hebben. Deze heb je wellicht van je ouders geleerd, maar het kan zijn dat je er niks van afweet. Of je er veel of weinig kennis van hebt maakt niet uit. Met deze blog kunnen wij je een handje helpen.

  1. Een losse tegel bevestigen

Losse of wiebelende tegels kunnen de voorlopers zijn van kapotte tegels. Als de tegels niet helemaal kapot zijn, is het op dat moment een klein probleem. Dus ook de moeite waard om te repareren. Als je een losse tegel gaat bevestigen is het belangrijk dat je alle oude lijm goed verwijdert. Wees er ook alert op dat er geen luchtbellen onder de tegel zijn voordat de nieuwe lijm opdroogt.

tang

  1. Een lekkende kraan repareren

De details voor het reparen van een kraan zijn afhankelijk van het model, maar de basis is vaak hetzelfde. Bij het repareren vallen er meestal drie opties voor; een versleten of defecte sluiting, o-ring of stuurpen vervangen. Als je eenmaal weet wat het probleem is kun je gericht repareren.

  1. De dakgoten schoon maken

Niet iedereen heeft er een maar mocht je een dakgoot hebben, dan weet je als geen ander  dat dakgoten schoonmaken onderdeel is van het huishoudelijk onderhoud. Het bijhouden van jouw dakgoot is belangrijk, omdat het grotere lasten op langere termijn kan helpen voorkomen. Zijn jouw dakgoten buiten bereik? Dan is het handig een professional in te huren. Kun je het makkelijk bereiken met een ladder? Zorg dan dat het staat op je lijst van huishoudelijke klussen die gedaan moet worden. Ook al is het eens in de zoveel maanden.

Drie tips om de ultieme doe-het-zelf klusser te worden
Schuiven naar boven