De perfecte tijd om een schutting te plaatsen

schutting

De tijd van regen en kou is voorbij, en de dubbele cijfer staan langzaam maar zeker weer op de thermometer. In de supermarkt is de schoonmaakazijn niet aan te slepen, want zodra de lente lijkt te beginnen gaan we met z’n allen de tuin weer “lente klaar” maken. Vaak moeten er ook nog allerlei klusjes worden gedaan zoals het plaatsen of vervangen van je schutting of tuinhuis. In dit artikel geef ik je graag een aantal tips om dit zo veilig en snel mogelijk te realiseren.

Je schutting veilig schoonmaken

Je schutting heeft in de winter aardig wat weersinvloeden moeten doorstaan, het is dan ook niet gek dat die niet meer zo fris oogt als rond het eind van de zomer. Het is dan ook geen gek idee om je schutting schoon te maken. Ik wil je echter wel de volgende tip meegeven:

Ga veilig om met schoonmaakmiddel

Er is veel professioneel schoonmaakmiddel verkrijgbaar. Dit schoonmaakmiddel is vaak erg geconcentreerd, dit is ook wel nodig om de sterkte groene aanslag te verwijderen. Echter brengt dit agressieve schoonmaakmiddel ook risico’s met zich mee. Als het in contact komt met je handen dan kun je serieuze brandwonden of irritatievlekken oplopen. Draag daarom bij het behandelen van je schutting dan ook altijd goede, leren handschoenen.

Laat een nieuwe schutting plaatsen door een bouwbedrijf

Het plaatsen van een nieuwe schutting lijkt misschien een makkelijke klus, maar dit valt vies tegen. Om de schutting goed op de plek te krijgen moeten er loodzware betonpalen in de grond worden gegraven en geslagen. Het rechtop zetten van deze palen is zeer zwaar fysiek werk. Ook moeten ze kaasrecht omhoog en in een lijn worden gezet. Het is dus ook verstandig om dit door een bouwbedrijf te laten doen. Deze beschikken vaak over de benodigde apparatuur en hebben ervaring in het plaatsen van schuttingen en andere projecten.

De perfecte tijd om een schutting te plaatsen
Schuiven naar boven