Verschillende soorten accu’s

boormachine

In de loop van tijd zijn er verschillende soorten accu’s gemaakt. Alleen wat is het verschil tussen deze accu’s en waar worden deze specifieke accu’s allemaal voor gebruikt? In dit artikel wordt daar wat dieper op ingegaan.

De loodaccu

Een loodaccu is al in het jaar 1859 uitgevonden en staat bekend als een van de oudste accu technieken. Deze loodaccu is echter nog steeds type oplaadbare accu die het meest gebruikt wordt. Dit komt mede doordat een loodaccu goedkoop is en daarnaast gemakkelijk te produceren is. Daarnaast is deze accu ook nog eens onderhoudsvrij en is dit type accu ook nog eens in gebruik te goedkoopste.

Een gel accu

De gel accu heeft vrijwel dezelfde werking als de loodaccu. Het verschil tussen een gel accu en een loodaccu is dat er geen water tussen de platen te vinden is maar een vaste gel substantie. Net als de loodaccu is deze accu ook onderhoudsvrij en ook afgesloten. Bij deze accu zit echter wel een veiligheidsventiel waar de gassen uit ontsnappen wanneer de accu te snel wordt geladen. De hoeveelheid gas die uit deze accu is echter te verwaarlozen waardoor deze gel accu gewoon overal kan worden geplaatst.

De AGM accu

Een accu die gemaakt is met behulp van de AGM technologie staan bekend als milieuvriendelijke en onderhoudsvrije accu’s. Deze accu’s hebben een lange levensduur en zijn prima te gebruiken in een UPS, alarmsysteem of een telefooncentrale. Bij een AGM accu wordt voor lange tijd service verleent indien deze accu op een juiste manier kan worden gebruikt. Verder is een AGM accu zeer gemakkelijk toe te passen en bijna op elke mogelijke positie te gebruiken, behalve wanneer de polen naar beneden zijn gericht.

Welke accu is de juiste?

Afhankelijk van de situatie kan worden bepaald welke accu de juiste is. Niet elke situatie is vergelijkbaar. Een ingenieur kan daarom ook gemakkelijker bepalen welke accu de juiste is, wanneer de situatie duidelijk wordt weergegeven of de ingenieur de situatie op locatie gaat inspecteren. Schroom ook niet om je te laten adviseren door een expert op het gebied van accu’s. Je weet dan zeker dat je altijd goed zit!

Verschillende soorten accu’s
Schuiven naar boven