Zo maak je je tuin duurzaam

Je planten, fruit en groenten groeien beter en gaan langer mee als je je tuin goed onderhoudt. Bijna alle planten hebben een paar uur direct zonlicht nodig, hoewel verschillende soorten verschillende behoeften hebben. Het is van cruciaal belang om te leren hoe je goed voor je tuin kunt zorgen als je wilt dat je mooie bloemen en buiten gewassen de seizoenen meegaan. Hier zijn enkele essentiële adviezen om je tuin duurzaam te houden. Wil je een amberboom kopen, zorg er dan ook voor dat je dit artikel goed leest voordat je dit doet..

Controleer de staat van je planten

Zorg ervoor dat je tuinplanten volledig vrij zijn van ongedierte en niet rot zijn voordat je ze uit kwekerijen verplant of je eigen planten uit zaden kweekt. Je moet ervoor zorgen dat de planten die je uit winkels hebt gehaald niet ziek zijn. Het planten van zieke planten kan schadelijk zijn voor de hele tuin. De ziekte van de nieuwe planten kan zich namelijk verspreiden naar je andere planten. Je wilt zeker niet dat dit gebeurt. Als je planten besmet raken met ongedierte zoals bladluizen, muggen en wittevlieg, kun je insecticiden of andere efficiënte uitroeiingstechnieken gebruiken om van de schadelijke insecten af ​​te komen.

Geef je planten goed water

Zorg ervoor dat je je planten niet te veel of te weinig water geeft. Overwatering kan leiden tot de groei van schimmels, bladvlekken en zieke planten. Geef gedurende het groeiseizoen alleen water zo vaak als je specifieke plantensoort nodig heeft. Aan de andere kant kan het ook schadelijk zijn voor hun gezondheid als je je planten niet genoeg water geeft. Je planten lopen het risico verwelkt en dood te gaan als je ze niet vaak water geeft. De sleutel is om de grond in je tuin vochtig maar niet drassig te houden. Wil je het proces automatiseren, kies dan voor een druppelirrigatiesysteem in plaats van sproeiers.

Zorg voor je bodem

Na verloop van tijd kan de kwaliteit van je grond verslechteren en moet deze periodiek worden vernieuwd. Zorg ervoor dat je de kwaliteit van je tuingrond dus in de gaten houdt en vervang deze indien nodig. Je kunt ook mulch toevoegen om het vocht in de grond van je tuin te behouden. Naast het voorkomen van onkruidgroei, voegt mulchen organisch materiaal toe aan je grond wanneer deze begint te verslechteren. Een andere manier om de gezondheid van je tuin te behouden, is door deze te bemesten. Gebruik de juiste hoeveelheid kunstmest en pas deze op de juiste manier toe, afhankelijk van de plantensoort die je kweekt, om overbelasting te voorkomen.

Zo maak je je tuin duurzaam
Schuiven naar boven