Tips bij het kopen van een kamersteiger

kamersteiger 90 cm 4 meter werkhoogte 2

Wanneer u op zoek bent naar een kamersteiger zijn een aantal dingen handig om vooraf over na te denken

Welke hoogte

Wat moet de maximale hoogte zijn die u wilt bereiken? We gaan altijd uit van werkhoogte. Dat is de hoogte die u kunt bereiken als u op een kamersteiger staat. Bijvoorbeeld: als u een steiger nodig heeft om het plafond te schilderen of te stucen, dan is de hoogte van het plafond de werkhoogte.

Verder opbouwen in de toekomst

Moet de kamersteiger in de toekomst uit te breiden zijn in hoogte? De meeste steigers zijn standaard al voorzien van koppelstukken om op door te bouwen, echter niet allemaal! Is het alleen om binnen een plafond te schilderen, dan heeft u waarschijnlijk geen verhoging meer nodig, maar wilt u in de toekomst ook Bij de 1e verdieping geraken is het handig om een kamersteiger te nemen die kan worden uitgebreid.

Kies uw ondergrond

Op wat voor ondergrond komt de kamersteiger te staan, vlak of aflopend/onregelmatig? Standaard worden kamersteigers geleverd met wielen van 12,5 cd doorsnede. Deze wielen zijn perfect voor egale ondergronden ( binnen ) , maar kunnen niet in hoogte worden versteld. Als u de kamersteiger bijvoorbeeld buiten neerzet op een aflopende stoep of op gras of grind kunt u er beter voor kiezen om grote rolsteigerwielen eronder te plaatsen. Deze passen ook onder een vouwsteiger en zijn in hoogte verstelbaar. Hierdoor kunt u de kamersteiger gemakkelijk waterpas zetten.

Kamersteiger aanschaffen

U kunt eenvoudig online een kamersteiger aanschaffen op Steigercentrum.nl

Onze voordelen

  • Gratis verzending kamersteigers in Nederland en België
  • Hulp nodig? Onze klantenservice staat 6 dagen per week voor u klaar van 08.00 tot 22.00 uur
  • 100 dagen retourgarantie !
  • Al meer dan 30.000+ tevreden klanten gingen u voor
  • Gemiddelde klantwaardering: 9.5 / 10 ( 1361 recensies )
Tips bij het kopen van een kamersteiger
Schuiven naar boven