Terrasoverkappingen

Tuinmaximaal infographic

Vooral met dit mooie weer heeft een terrasoverkapping verschillende voordelen. Veel mensen willen buiten zitten en het is fijn om dan een  overkapping te hebben wanneer het weer alsnog omslaat. Nederland is helaas een land waar het vaak kan regenen (ook in de zomermaanden) het is dan fijn om van het buitenleven te kunnen genieten en niet helemaal nat te worden door middel van een terrasoverkapping. Benieuwd naar de andere voordelen van een terrasoverkapping. Lees dan snel verder!

Uv-stralen

Niet alleen houdt een terrasoverkapping regen tegen maar ook de Uv-stralen. Dit beschermt dus goed en kan juist als de zon fel is ervoor zorgen dat je niet verbrand. Wanneer je veel van deze stralen opvangt in een kort tijd is dit slecht en vooral wanneer je een lichtere huid hebt. Wanneer je in de tuin wil werken of relaxen is het fijner om onder een terrasoverkapping te zitten zodat het niet schadelijk is.

Gemakkelijk en snel

Wanneer je aan het verbouwen bent dan is het fijn dat je efficiënt te werk kan gaan. Je wilt graag dat een terrasoverkapping zo snel mogelijk en gemakkelijk mogelijk geplaatst wordt. Je hebt er vele jaren plezier van en het heeft een mooie toegevoegde waarde voor je tuin. Er wordt wel eens gekozen om een terrasoverkapping samen te plaatsen met het helemaal vernieuwen van een tuin. Een tuinkamer is hier ook een voorbeeld van, dit is een aparte kamer dit afgesloten zit in de tuin. Een tuinkamer is niet een onderdeel van de woning en staat hier los van. De voordelen van tuinkamers zijn dat ze flexibel zijn, extra licht overdag geven en het een gevoel van ruimte creëert.

Geen vergunning

Een ander voordeel is dat je geen voordeel nodig hebt voor het aanleggen van een terrasoverkapping. Dit scheelt veel tijd en moeite! Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden met verbouwen. Het is slim om van te voren deze goed door te lezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Terrasoverkappingen
Schuiven naar boven