Hydraulisch gereedschap

Voor een hoop verschillende klussen, zijn er ook een hoop verschillende soorten gereedschap aanwezig. Een veelgebruikte soort gereedschap is hydraulisch gereedschap. In deze tekst gaan we kijken wat dit precies voor een soort gereedschap is en daarnaast kijken we in welke soorten situaties het hydraulische gereedschap precies ingezet kan worden.

Wat is hydraulisch gereedschap?

Er zijn een hoop soorten gereedschap. Bij normale gereedschappen kun je bijvoorbeeld denken aan een hamer. Daarnaast heb je ook nog elektrisch gereedschap. Dit is gereedschap wat elektriciteit nodig heeft om te kunnen werken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een elektrische boor of een elektrische zaag. Daarnaast bestaat er nog hydraulisch gereedschap en dit gereedschap wordt zo genoemd omdat het op een hydraulische manier werkt. Dat betekent in dit geval met vocht. Vaak wordt er een hydraulisch vocht gebruikt en door de druk van deze soort vocht, kan het gereedschap werken. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde soort klem die gebruikt wordt om auto’s open te breken. Vocht kan niet verplaatsen door druk waardoor het vocht blijft staan. De druk die hierdoor ontstaat, zorgt ervoor dat er kracht uitgeoefend kan worden met het gereedschap. Er zijn verschillende soorten gereedschap verkrijgbaar die op die manier werken.

Soorten hydraulisch gereedschap

Er is bijvoorbeeld een hydraulische kleuren zoals we zojuist al hebben besproken. Deze tang zorgt ervoor dat er geknipt kan worden in hele sterke materialen. Deze wordt bijvoorbeeld ingezet bij het openknippen van auto’s. Wanneer er een ongeluk gebeurt, kan de deur van de auto niet altijd meer normaal geopend worden. Dit kan dan alleen door middel van het kapot knippen van de auto en daar is nou eenmaal een sterk gereedschap voor nodig. JE kunt ook denken aan een pers. Wanneer je bepaalde materialen wil persen, kan dit ook niet zomaar met allerlei persen, maar heb je er dus eentje nodig die hydraulisch werkt om dit voor elkaar te krijgen. Een hydraulisch gereedschap is dus een gereedschap wat hydraulisch werkt. Hierdoor kun je veel meer kracht uit oefenen dan wanneer je gebruik maakt van ander gereedschap.

 

Bron: Holmatro.com

Hydraulisch gereedschap
Schuiven naar boven