Reiniging met een schrobmachine

veiligheidsbord

Harde vloeren zijn ideaal in gebruik vanwege het onderhoud. Normaliter zal voor het dagelijkse onderhoud een stofzuiger en een dweil volstaan om de vloer schoon te houden. Toch moeten gietvloeren, betonvloeren of vloeren met PVC of linoleum af en toe grondig gereinigd worden om de levensduur te verlengen. Een schrobmachine leent zich hier uitstekend voor en is relatief eenvoudig in gebruik.

Waarom een schrobmachine gebruiken?

Een schrobmachine kan worden voorzien van pads om de vloer te schuren of van borstels. Aangezien de machine de kracht uitvoert kan de vloer op grondige wijze gereinigd worden en worden hardnekkige vlekken en strepen goed verwijderd. Je vloer zal er na reiniging weer fris en als nieuw uitzien. Er zijn ook vloeren die voorzien zijn van een coatinglaag. Als deze laag is aangetast, kan een nieuwe laag de oplossing zijn. Met een schrobmachine met de juiste schuurpads kun je de oude coatinglaag van je vloer afschuren en je vloer vervolgens weer opnieuw coaten.

Soorten schrobmachines

Er zijn verschillende soorten schrobmachines. Voor thuisgebruik of een eenvoudige klus met niet zo’n groot oppervlak is een handmatig aangedreven schrobmachine voldoende. Voor grotere oppervlaktes of voor mensen die rugproblemen hebben is een rijdende schrobmachine zeer handig in gebruik. Je hoeft dan niet de schrobmachine zelf aan te duwen, maar kunt de schrobmachine als een wagentje besturen. 

wet floor

Accu of elektrisch? 

De meeste schrobmachines werken op elektriciteit. Maar de nieuwe generatie schrobmachines zijn voorzien van een accu. Vooral voor handmatige schrobmachines is dit een uitkomt. Je hebt tijdens het schrobben dan geen last van een snoer die telkens achter je aan meegedragen moet worden en telkens in de weg ligt. Je kunt simpelweg de accu opladen en vervolgens draadloos aan de slag. Ook rijdende schrobmachines kunnen tegenwoordig voorzien zijn van een accu. 

Een schuurpad of een borstel?

Je moet voor het schrobben weten welk soort vloer je gaat schrobben en of een schuurpad of een borstel juist geschikt is. Voor egale vloeren zal een schuurpad het meest effectief zijn. Vloeren die bestaan uit ongelijke oppervlaktes, zoals vloeren met groeven of tegels met voegen kunnen het beste met een borstel gereinigd worden. De borstel kan dan gemakkelijker elk plekje bereiken.

Reiniging met een schrobmachine
Schuiven naar boven