Hoe kan je het beste verhuizen in Amsterdam

Ikklusbewust

Verhuizen in deze bruisende stad is misschien niet de makkelijkste verhuizing. Maar hoe kan je toch in deze drukke stad het makkelijkst verhuizen. In deze blog staan er een aantal tips die jou gaan helpen met verhuizen.

Voorbereiding

Als eerst wil ik je meegeven dat je moet plannen. Plannen maakt het zo veel makkelijker om deze dag soepel te laten verlopen. Plan ruim op tijd van te voren. Je kan ook een checklist maken met dingen die je moet regelen. Dit is ook zeker aan te raden.

Begin met het plannen op tijd maar ook met bijvoorbeeld het inpakken en het uitzoeken van je spullen. Er is een grote kans dat lang niet alles mee hoeft naar je nieuwe huis. Spullen die je weg doet kan je verkopen of doneren.

Hulp

Voordat de grote dag aanbreekt moet je natuurlijk wel mensen hebben die jou helpen met verhuizen. Je kan al je vrienden en familie optrommelen om te helpen maar je moet je goed bedenken dat als je met teveel mensen bent, je alleen maar elkaar in de weg gaat lopen. Nodig daarom een aantal sterke mensen uit die jou willen helpen sjouwen.

Kunnen er geen mensen of wil je niemand in je omgeving lastig vallen? Dan kan je altijd nog een verhuisbedrijf inschakelen. Ook daarin heb je vele mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld alleen dat de een verhuisbedrijf van A naar B rijdt, of wil je dat een verhuisbedrijf ook al je spullen inpakt. Dit kost natuurlijk wel veel meer, maar dit zorgt er ook voor dat je meer werk uit handen geeft.

De kans is groot als je in Amsterdam gaat wonen dat je hoog woont. Een appartementen complex heeft vaak kleine trappen en is het lang niet altijd mogelijk om je banken en dergelijken mee naar boven te nemen. Op zulke momenten kan je het beste een verhuislift huren. Deze verhuisliften kan je het beste dan ook in bij een verhuisbedrijf in Amsterdam huren, dat scheelt namelijk voorrij kosten.

Tips

Voordat de dag van je verhuizing aan is gebroken geef ik je graag een aantal tips mee zodat de verhuizing nog soepeler kan verlopen

  • Licht je buren in; zeker als je de trap deelt en de oprit is het goed om je buren in te lichten. Zo kan je vragen of ze deze vrij willen houden of rekening willen houden dat jij intrekt. Daarnaast maak je geen vrienden als je een verhuiswagen de hele oprit blokkeert.
  • Deze is misschien niet helemaal specifiek op grote steden gericht maar is zeker wel een tip die je nodig gaat hebben. Je bent verhuist. Alles staat nog in dozen en je bank en tafel staan klaar. Het liefst zet je even de TV aan en ga je daarna naar bed zodat je de volgende dag alles kan uitpakken. Maar dan weet je niet meer hoe je de TV aangesloten krijgt. Alle snoeren zitten door elkaar en je raakt er erg gefrustreerd van. Zorg daarom dat je foto’s maakt hoe de snoeren gekoppeld zitten.
  • Pak slim in, mankeer alles waar wat moet zodat je niet verdwaald raakt in de hoeveelheid dozen.

 

Hoe kan je het beste verhuizen in Amsterdam
Schuiven naar boven