Glaslijm: hoe gebruik je dat?

glaslijm

Veel mensen kunnen best wel een beetje klussen. Af en toe iets een lamp ophangen of vervangen, een nieuw kastje in elkaar schroeven of een muurtje witten. Dat zijn allemaal overzichtelijke zaken, die je eigenlijk zonder er al te veel over na te denken zelf kan volbrengen. De spullen die je ervoor nodig hebt haal je bij een bouwmarkt, je weet meteen wat je moet hebben en eigenlijk hoeft verder niemand je iets uit te leggen. Als je echter wat langer bezig bent, of iets heel nieuws wil proberen, dan is het soms nodig om je even wat meer te verdiepen in een product of hulpmiddel.

Op naar de bouwmarkt!

Glaslijm is typisch zo’n product dat je niet dagelijks gebruikt, zelfs niet als je vaak aan het klussen bent. Het is geen ingewikkeld spul, en de functie is duidelijk, maar voordat je er mee aan de slag gaat moet je wel weten hoe je het aanpakt. Je kunt het bij alle bouwmarkten kopen, en als je daar bent zijn er altijd werknemers die je kunnen adviseren welke lijm past bij de klus die je gaat doen. Bovendien kun je dan ook meteen vragen hoe je je plan het beste uit kunt voeren. En waarschijnlijk is het geen straf om er even rond te lopen, het is een plek waar je vaak ideeën opdoet en inspiratie krijgt voor andere projecten. Wil je niet meteen glaslijm kopen en daarom liever nog niet naar de winkel? Dat is geen probleem natuurlijk. Online zijn zat video’s te vinden met instructies en do it yourself-projecten van anderen, waar je ook een hoop van kunt leren.

Bepaal je doel

Waar heb je glaslijm voor nodig? Glaslijm is geen product wat je zomaar in huis hebt, want je zult het niet vaak nodig hebt. Als je dit leest ben je waarschijnlijk echt op zoek naar specifieke informatie over de lijm. Waar kan ik glaslijm kopen, wat voor soorten bestaan er, en hoe ga ik er mee aan de slag? Dat soort vragen. De antwoorden hangen af van je plannetjes: ga je iets repareren in je eigen huis, zoals een kapotgeslagen ruitje vervangen? Misschien heb je wel besloten dat het handig en duurzaam om dubbel glas te hebben, en ben je daarmee bezig. Of misschien heb je de lijm wel voor iets heel anders nodig. Het is soms mogelijk om met secondelijm ook al veel gedaan te krijgen.

Kunstenaarsbenodigdheden

Misschien ben je helemaal geen klusser, maar een kunstenaar! Ook kunstenaars werken soms met grove materialen en glaslijm kan dan uitstekend van pas komen. Ook een beginnende glasblazer heeft misschien wel baat bij wat reservelijm voor projecten die fragieler uitvallen dan gehoopt. Een sterke lijm is dan altijd handig. Als je dus op zoek bent naar lijm voor je glasprojecten kun je je ook eens wenden tot de kunstenaarsbenodigdheden winkel in de buurt. Dat is waarschijnlijk ook dichterbij en kleinschaliger dan een bouwmarkt, dus misschien wel veel makkelijker. Ook online kun je dat soort winkels bezoeken. Wel zo coronaproof, en vaak zijn de wachttijden en verzendkosten bij dit soort winkels veel korter en goedkoper dan bij grote bouwmarkten!

Glaslijm: hoe gebruik je dat?
Schuiven naar boven