Beton cire is een makkelijk te verwerken en aantrekkelijk steenproduct

Beton ciré

Beton Ciré is een plastic cementproduct dat in Frankrijk zijn oorsprong vindt. In Nederland is het verder ontwikkeld tot een veelzijdig afwerkingsproduct voor de woonomgeving. Het paart groot gebruiksgemak en veelzijdigheid aan lage kosten. Er kunnen wastafels, tafelbladen, meubels en andere kleine producten van gemaakt worden. Maar beton cire is even goed geschikt om de afwerkingslaag van wanden en muren te vormen. Het aantrekkelijke en robuuste materiaal kan in veel verschillende kleuren uitgevoerd worden en is op elke gewenste manier af te werken.

Wat is beton cire precies?

Beton cire wordt ook wel woonbeton of sierbeton genoemd. Het woord “beton” heeft geen knusse associaties voor de meeste mensen, maar beton cire moet eerder gezien worden als een fijn af te werken plastische steensoort. Het bestaat uit cement, steengrijs en zand, met de toevoeging van kunsthars, waardoor het glad en vormbaar is. Dit opwindende nieuwe materiaal vindt op steeds meer plaatsen in huis een toepassing. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Door de toevoeging van een sealer wordt beton cire waterdicht, zodat het zelfs gebruikt kan worden om wastafels van te maken.

Waar heeft beton cire zijn toepassingen?

Dit materiaal kan gebruikt worden om veel verschillende producten mee te vormen of mee te coaten. Wanden, vloeren en andere oppervlaktes kunnen afgewerkt worden met beton cire. Terassen, tegels, zuilen en open haarden kunnen ervan gemaakt worden. Door zijn grote vormbaarheid hoeft beton cire maar in een dun laagje worden aangebracht. Hierdoor gelden er lage kosten en een laag gewicht. Het materiaal kan naar eigen keuze worden geschuurd of ruw worden gelaten. Ook kunnen er bij de verwerking kleurstoffen worden gemengd, waardoor het materiaal een aantrekkelijke kleur krijgt. Beton cire hecht zich zeer goed op de meeste harde ondergronden.

Lees meer over beton cire op Sierbeton.nl

Klinkt dit als een interessant product voor jouw woning? Lees meer over de mogelijkheden en de toepassing van beton cire op sierbetononline.nl.

Beton cire is een makkelijk te verwerken en aantrekkelijk steenproduct
Schuiven naar boven