Besparen op je verhuizing? Dit kun je alvast zelf doen

verhuizen klussen

Goedkoop verhuizen is lastig. Verhuizen is nou eenmaal duur en je wil daarom zo veel mogelijk kosten besparen. In deze blog vind je een aantal tips hoe jij je verhuizing iets goedkoper kan maken.

Verhuisbedrijf

De kans is groot dat je een verhuisbedrijf wil inschakelen. Vraag daarom een aantal offertes op om de verhuisbedrijven te vergelijken. Op deze manier kan je de kosten en diensten vergelijken. Ook is het slim om een verhuisbedrijf in de buurt te kiezen. Als je bijvoorbeeld in Alkmaar woont is het aan te raden om een verhuisbedrijf in Alkmaar op te zoeken. Dit scheelt kosten voor kilometer vergoeding.

De dag van de verhuizing kan ook veel schelen van kosten voor een verhuisbedrijf. In het weekend en in de avond uren is het vaak drukker en is daarom ook duurder. Kies daarom op een doordeweekse dag, in de middag. Ook kan je vragen welke gaatjes je in hun agenda kan opvullen. Zo kan je onderhandelen over de prijs.

Inpakken

Het inpakken van je spullen kan je het beste op tijd mee beginnen. Hiervoor kan je al je kennissen en je familie voor optrommelen. Ook met het inpakken kan je kosten besparen. Als eerst kan je door een paar keer naar de supermarkt te gaan een aantal dozen meenemen. Kartonnen verhuis dozen zijn nou eenmaal duur, waarom zou je dan niet de bananen dozen van de supermarkt mee naar huis nemen?

Ook kan je besparen op bubbeltjes plastic. Bubbeltjes plastic is nodig om bijvoorbeeld je servies heel over te brengen naar je nieuwe woning. Een goedkoop alternatief is om je handdoeken tussen je servies te doen. Je handdoeken zijn zacht en die heb je toch al tot je beschikking. Ook moeten je handdoeken mee naar je volgende woning en maakt het niet uit hoe je ze meeneemt. Dit helpt met goedkoop verhuizen.

Als laatst kan je ook besparen op kleding inpakken. Je hebt vast mooie kostuums of jurken die je niet kan opvouwen niet wil beschadigen. Hiervoor was je vast van plan om kledingzakken te kopen. Kledingzakken zijn vrij prijzig en zeker voor hoe weinig je ze gebruikt. Deze kan je dus vervangen door vuilniszakken. Door een gat in het midden aan de onderkant te knippen kan je de kledinghanger er doorheen steken.

Maaltijden

Tijdens de verhuizing heb je niet altijd de tijd en de zin om een gezonde maaltijden klaar te maken. En na twee dagen ben je al de fastfood restaurants ook wel weer zat. Ook is het prijzig om een week afhaaleten te kopen. Kook van tevoren (bij het inpakken) een aantal gezonde maaltijden die je kan invriezen of kan bewaren in de koelkast. (maximaal 3 dagen) Maak bijvoorbeeld een groente maaltijd of een rijst maaltijd. Deze kan je makkelijk invriezen zijn ook makkelijk op te warmen in de magnetron.

Besparen op je verhuizing? Dit kun je alvast zelf doen
Schuiven naar boven