Bij een gemiddeld huis kunt u met het laten aanbrengen van vloerisolatie gemiddeld 5 tot 7 kubieke meter gas per vierkante meter besparen. Dit is omgerekend een besparing op uw energie rekening van 10 procent of meer. Maar vloerisolatie zorgt voor meer dan alleen besparing op uw energierekening. Wanneer u uw vloer laat isoleren dan verdwijnt een groot deel van de tocht over de vloer. Uw huis wordt minder vochtig en de vloer wordt merkbaar warmer. De temperatuur in uw woning wordt gelijkmatiger waardoor het comfort in uw woning omhoog gaat. In de zomer blijft de vloer ook langer koel. Het aanbrengen van vloerisolatie is geen al te grote klus, maar heeft wel een grote impact op uw wooncomfort. De investering voor de vloerisolatie heeft u er binnen zeven tot 10 jaar uit door de besparing op uw energierekening.
Een gratis adviesgesprek en een vrijblijvende offerte voor vloerisolatie
Wilt u weten of vloerisolatie bij uw huis mogelijk is vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Dit gesprek kan plaatsvinden door middel van een videogesprek met een satelliet tool. Hierdoor is het mogelijk om uw woning, ook op afstand in te meten. Maar ook persoonlijk contact is mogelijk. Er komt dan een adviseur bij u om uw woning te beoordelen. Deze adviseur kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat de te verwachten kosten zullen zijn. U krijgt antwoord op al uw vragen omtrent isolatie. Door deze beoordeling van uw huis wordt ook duidelijk welke isolatietechniek het beste kan worden toegepast bij uw woning. Als u een kruipruimte heeft dan meet de adviseur tijdens het adviesgesprek het vochtgehalte én de doorgang van de kruipruimte op. Zowel van het videogesprek als van het thuis advies gesprek ontvangt u een geheel vrijblijvende isolatie offerte.
Verschillende isolatietechnieken voor vloerisolatie
Voor het isoleren van een vloer zijn verschillende isolatietechnieken mogelijk. Bij bodemisolatie worden meestal EPS korrels op de vloer van de kruipruimte gespoten. Bodem isolatie wordt toegepast als er geen of heel weinig ruimte is om in de kruipruimte te komen. Het isolatiemateriaal wordt dan via het kruipruimteluik of door vooraf geboorde gaten in de kruipruimte gespoten. Na het inspuiten van de korrels worden deze gaten weer gedicht. De ingespoten EPS korrels houden direct kou en vocht tegen in de kruipruimte waardoor de begane grond vloer minder koud zal gaan aanvoelen. Deze methode kan ook worden toegepast bij zeer vochtige kruipruimtes. Er kan ook isolatiemateriaal tegen de onderzijde van de begane grondvloer worden aangebracht. Dan moet de doorgang naar de kruipruimte minimaal 35 cm zijn. Er wordt hoogwaardig polyurethaan (cfk-vrij) tegen de onderkant aan gespoten. Dit vormt één geheel en heeft daarmee de hoogste isolatiewaarde.
Geen kruipruimte aanwezig dan kan isolatie materiaal worden aangebracht óp de vloer
Er zijn natuurlijk ook woonhuizen waar géén kruipruimte aanwezig is. Dan is vloerisolatie helemaal belangrijk omdat kou en vocht rechtstreeks op de begane grond vat hebben. De begane grond vloer kunt u laten isoleren door middel van isolatieplaten of de dekvloer kan worden verwijderd. Na verwijdering van de dekvloer wordt er een nieuwe constructievloer aangebracht en daaroverheen komt dan weer een nieuwe dekvloer.