Hoe maak je een wandpaneel vast aan de muur?

Hoe maak je een wandpaneel vast aan de muur

Overweeg je om akoestische panelen als decoratie aan te schaffen? Deze houten latten zijn niet alleen stijlvol, maar hebben ook een akoestische functie. Ze verminderen galm en echo’s en zorgen voor een betere geluidskwaliteit. Ideaal voor als je een akoestisch probleem hebt in je woonkamer, slaapkamer of kantoor. Maar hoe maak je een wandpaneel vast aan de muur? Gelukkig is de installatie heel eenvoudig. Gebruik ons stappenplan!

Benodigdheden

Dit heb je nodig om een wandpaneel op de juiste manier aan de muur vast te maken:

 

  • Houten wandpanelen 
  • Meetlint
  • Potlood
  • Waterpas
  • Boormachine of montagelijm
  • Eventueel een zaag

Stap 1: Bepaal de juiste plek

Om het effect van de akoestische panelen te maximaliseren, is het belangrijk om de juiste plaats te bepalen. We adviseren om de panelen dicht bij de plaats van het akoestische probleem te bevestigen. Dit kan bijvoorbeeld naast de eettafel zijn of aan de muur die grenst aan een andere ruimte. Ook is het belangrijk om het juiste aantal panelen te plaatsen. Wanneer je te weinig panelen plaatst, kan het akoestische probleem blijven bestaan.

Stap 2: Voorbereiding

Als je de juiste plaats voor de akoestische panelen hebt bepaald, kan je de panelen op maat zagen. De panelen zijn doorgaans in twee verschillende formaten verkrijgbaar. Het kan zijn dat je de panelen niet op maat hoeft te zagen, dan plaats je ze rechtstreeks op de muur. 

Wil je de panelen wel op maat maken? Dan doe je dit eenvoudig met een handzaag of elektrische zaag. Meet de afmetingen op en snijd het paneel vervolgens bij. 

Daarnaast hoef je de muur niet voor te bereiden voor de montage. Oneffenheden of gaten zijn niet erg; deze worden toch verbloemd door de akoestische panelen.

Stap 3: Boren of lijmen

Wanneer de akoestische panelen op maat zijn gezaagd, kun je deze gaan bevestigen aan de muur. Dit kun je op twee manieren doen: met lijm of met schroeven. Door montagelijm of kit op de panelen aan te brengen, hoef je geen gaten in de muur te boren. Echter, het kan lastiger zijn om de panelen op een later moment te verwijderen of mee te nemen naar een nieuwe locatie. Wil je de akoestische panelen laten monteren? Daar helpen de vakmensen van https://akoestischepanelenshop.nl/ je graag bij!

Hoe maak je een wandpaneel vast aan de muur?
Schuiven naar boven