Hoe kom je thuis alsnog tot rust terwijl je vanuit huis werkt

werken vanuit huis

Tegenwoordig besteden mensen veel meer tijd gewoon thuis. Sinds de Corona crisis moeten veel mensen thuiswerken en is er heel weinig buitenshuis te doen. Hierdoor is je werkplek en woonplek samengevoegd tot 1 ruimte. Dit kan voor veel mensen lastig zijn omdat deze plekken nu moeilijk te onderscheiden zijn. Het lijkt af en toe alsof je je werk mee naar huis neemt. Dit kan voor veel stress zorgen. Hiernaast komen mensen thuis niet meer helemaal tot rust omdat ze blijven nadenken over het werk wat nog afgemaakt moet worden. In dit artikel een aantal tips die ervoor zorgen dat je thuis weer helemaal tot rust komt.

Werkruimte en woonruimte scheiden

Zorg ervoor dat je werkt vanuit een andere kamer dan je woonkamer. Veel mensen werken vanaf de eettafel terwijl het misschien beter is om in een andere kamer te gaan werken. Hierdoor heb je toch nog een scheiding tussen werk en wonen. De meeste mensen hebben wel een rommelkamer over. Ruim deze kamer op en maak er een werkruimte van! 

Meubilair

Koop meubilair die niet alleen stijlvol is. Denk ook aan de comfort die het je kan bieden. Dit geldt voor de woonkamer maar ook voor de werkkamer. Op je werkkamer is het van essentieel belang om te werken vanuit een goede stoel. Dit zal je een hoop rug en nekklachten schelen. In de woonkamer is het ook slim om te na te denken over comfort. Koop bijvoorbeeld een relax fauteuils. Dit is een stoel die ervoor zorgt dat je ultiem tot rust kunt komen. 

Tuin

Als je een tuin hebt, maak hier gebruik van! Ga bijvoorbeeld als het weer het toelaat in de pauze even in de tuin zitten. Dit zorgt ervoor dat je toch even het gevoel hebt dat je bent weggeweest. Hierdoor kom je sneller tot rust en voel je je minder snel opgesloten.

Hoe kom je thuis alsnog tot rust terwijl je vanuit huis werkt
Schuiven naar boven