Hoe kan ik een elektrische haard inbouwen?

haard

Je hebt een elektrische haard gekocht. Deze haard kun je heel eenvoudig installeren. Je hebt namelijk geen rookkanaal of gasaansluiting nodig. Je steekt de stekker in het stopcontact en het haardvuur begint te branden. Het is mogelijk om een elektrische haard in te bouwen in een muur, tv-wand of een schouw. Zo creëer je een naadloos geheel en een strak eindresultaat. Maar hoe kan ik een elektrische haard inbouwen? Wij vertellen het je!

1. Kies de beste plek

Allereerst is het uiteraard belangrijk om de locatie van de elektrische haard te bepalen. Heb je al een mooie plek in gedachten? Het leuke aan een elektrische haard is dat je deze overal kunt plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Dit maakt de haard geschikt voor in iedere ruimte, zelfs de keuken!

Wanneer je een plek hebt gevonden, is het belangrijk om na te denken op welke manier je de haard gaat inbouwen. Wil je deze aan de muur hangen of wegwerken in een wand? Ook is het mogelijk om een sfeerhaard van sfeerhaardkopen.com in een bestaande of zelfgemaakte schouw te plaatsen.

2. Meet de ruimte

Wanneer je een elektrische haard gaat inbouwen, is het belangrijk om alles goed op te meten. Je begint met het opmeten van de haard. Vervolgens teken je deze afmetingen op de wand en controleer je of ze waterpas zijn. Hierna zaag je langs de lijnen die je hebt getekend op de wand. Wanneer je een zwevende elektrische haard gaat plaatsen, monteer je een balk op de muur. Hier bevestig je de haard vervolgens aan. 

3. De afwerking

En dan is het tijd voor de afwerking. Als je een elektrische haard inbouwt, kun je het geheel op verschillende manieren afwerken. Zo kun je bijvoorbeeld een randje op de haard klikken zodat deze wegvalt in de muur. Zorg ervoor dat de afwerking past bij de uitstraling van de haard, maar ook bij de rest van het interieur.

Vervolgens steek je de stekker in het stopcontact en je bent klaar!

Hoe kan ik een elektrische haard inbouwen?
Schuiven naar boven