Handige spullen voor je tuin

grasmaaier

Een tuin onderhouden is nog niet zo makkelijk, zeker als hij vol staat met gras, planten, struiken, bomen, bloemen en ga zo maar door. Als de tuin erg groot is, kiezen veel mensen voor een tuinman, die eens in de zoveel weken langskomt om alles bij te houden. Erg makkelijk natuurlijk, maar ook vrij prijzig. Er zijn allerlei alternatieven om het leuk en makkelijk te maken om een tuin goed bij te houden. Tegenwoordig zijn er natuurlijk veel verschillende technische snufjes uitgevonden die het allemaal wat sneller laten gaan. Zo worden de grasmaaiers steeds zelfstandiger en sneller, en knippen de bladscharen steeds meer bladeren per minuut. Welke spullen kunnen er nou echt niet ontbreken in het onderhouden van de tuin? In deze tekst volgt een kleine opsomming van de beste gereedschappen die jij in je tuinschuur moet hebben staan.

Hoe het grasmaaien leuker en sneller kan worden

Als eerst is natuurlijk een mooi gazon heerlijk om naar te kijken. Ook met kinderen is het fijn, zodat deze in de zomer zich lekker uit kunnen leven met voetballen, trampolinespringen en allerlei andere leuke activiteiten waar een beetje ruimte voor nodig is. Een gazon onderhouden is echter een ander verhaal. Dit is nogal wat werk als je elke keer alles met de hand moet grasmaaien, zeker als het een beetje een groot gazon betreft. Daarom zijn er allerlei manieren om het grasmaaien een beetje leuker te maken. Zo bestaan er tegenwoordig automatische robotgrasmaaiers. Dit zijn kleine rondrijdende apparaten, die je gewoon op het gras aanzet. Deze maait dan automatisch het hele gras voor je. Ze bevatten kleine sensoren die aanvoelen als ze ergens tegenaan botsen, en dan draaien ze automatisch een kwartslag rond om zo verder te gaan. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Husqvarna automower, moderne versies van de robotgrasmaaier die net benoemd is.

Verder is er nog een optie om het maaien van grote oppervlaktes wat gemakkelijker te laten verlopen: de zogenaamde zitmaaier. Dit is eigenlijk een soort autootje waar je op kunt gaan zitten en zo je hele tuin door kan rijden. Ondertussen maait deze dan automatisch het gras waar je overheen rijdt. Ideaal dus voor grote stukken gras!

Andere moderne snufjes voor in de tuin

Naast handige grasmaaiers zijn er natuurlijk nog vele andere manieren om het onderhouden van je tuin wat leuker en gemakkelijker te maken. Zo zijn er ook veel automatische snoeischaren te vinden bij de Husqvarna onderdelen. Deze kunnen worden aangezet en hebben vaak dubbele zaagjes naast elkaar staan. Deze gaan dan tegen elkaar in bewegen op hoge snelheid, waardoor je gemakkelijk struiken trimt door enkel het apparaat tegen de gewenste takken aan te houden. Het apparaat doet dan de rest van het werk. Een handig apparaat in diezelfde richting is ook een kettingzaag, erg handig voor het zagen van wat grotere, en bredere takken in de tuin. Of zelfs voor het omzagen van hele struiken of bomen. Al deze benoemde handige apparaten zijn nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Een grote aanrader dus, als je moeite hebt met het onderhouden van je tuin, om eens een beetje te investeren in een wat duurder gereedschap. Deze zal het je erg gemakkelijk gaan maken!

Handige spullen voor je tuin
Schuiven naar boven