Hoge tempraturen vragen om verkoeling in huis!

hoge temperaturen vragen om verkoeling in je huis

Wordt het bij jou binnen ook heel snel heet als de tempraturen stijgen? Dan hebben wij de oplossing om de koele lucht binnen te houden! In dit blog leggen wij uit wat je kan doen.

Zonwerende folie

Als de tempraturen stijgen wordt het niet alleen buiten maar ook binnen aanzienlijk warmer. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan en de zomer goed door te komen is er zonwerend folie. Zonwerende folie houdt warmte en Uv-straling tegen. Dit zorgt ervoor dat de tempratuur in huis naar beneden gehaald wordt. Ook is er nog een heel groot voordeel bij deze folie en dat is dat de Uv-straling ervoor zorgt dat meubels, tapijt, schilderijen ed. niet zullen verkleuren. Dat is dus een win-win want zo blijven ook je meubels langer mooi.

Lowbudget

Het voordeel van folie is dat het een lowbudget oplossing is. Het vervangen van ramen is heel erg duur en daarom ook niet voor iedereen weggelegd. Zonwerende folie is gemiddeld € 3,00 per halve meter en zal daarom in de meeste gevallen niet veel kosten.

Heb je HR++ glas of dubbelglas? Let op dat je geen normale folie hiervoor gebruikt. Het is namelijk zo dat normale raamfolie de warmte niet kwijt kan tussen het glas. Met als gevolg dat de ramen kunnen gaan barsten en dat wil je natuurlijk niet. Let daarom op dat als je deze beglazing hebt je echt alleen kiest voor een folie die hiervoor geschikt is.

Het aanbrengen

Het voordeel van folie is dat het gemakkelijk te bevestigen is op je ramen. Let wel altijd op dat de ramen glad, vlak en vetvrij zijn. Zit er een reliëf of bolling in? Dan is het helaas niet mogelijk om folie te gebruiken. Onder de folie komt dan lucht en hierdoor zal de folie snel weer loslaten.

Hieronder een aantal korte stappen hoe je het precies aanbrengt:

  1. Het folie op maat snijden of knippen. Meet altijd goed het stuk op wat je wilt beplakken. Zo voorkom je dat je te veel wegsnijdt of knipt. Het is zelfs verstandiger om 1 á 2 centimeter te veel over te laten.
  2. Maak het raam goed schoon en vetvrij. Dit kan gemakkelijk met warm water en een druppel afwasmiddel.
  3. Folie nat plakken. Er wordt aangeraden om het folie nat te plakken. Zo is het namelijk mogelijk de folie nog iets te schuiven.
  4. Beschermlaag deels verwijderen. Verwijder deze niet in één keer maar trek deze met stapjes van 10 centimeter los.
  5. Raamfolie op het raam aanbrengen. Begin hiermee in een hoek en ga vervolgens verder.
  6. Overtollig water wegvegen. Nu het naar wens zit kun je het overtollige water weg gaan vegen. Strijk met een rakel en theedoek vanuit het midden naar de zijkanten.
  7. De afwerking. Nu is het tijd om de folie helemaal af te maken. Als je bij stap 1 wat extra centimeters hebt overgelaten kun je deze nu wegsnijden met een scherp Stanleymesje.

Nu is je folie helemaal af en kun je gaan genieten van de koele zomerse dagen in huis!

Hoge tempraturen vragen om verkoeling in huis!
Schuiven naar boven