Groene energie opties die je nog niet eerder hebt gehoord!

groene stroom

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan groene energie voor thuis? Meer dan waarschijnlijk stelt u zich grote zonnepanelen voor die in iemands tuin of op het dak staan. Zonnepanelen zijn geweldig voor het opwekken van elektriciteit, maar ze zijn slechts een van de vele alternatieve stroombronnen voor thuis.

Residentiële windenergie

We hebben die enorme windturbines gezien, maar het is ook mogelijk om op kleinere schaal windenergie te gebruiken om je huis van stroom te voorzien. Kleine windenergie is hernieuwbaar, schoon en kostenbesparend. Afhankelijk van uw locatie en het type huiswindsysteem dat u installeert, ziet u doorgaans een rendement van zes tot dertig jaar. Daarna is de elektriciteit die de turbine produceert vrijwel gratis.

Hybride

Als off-grid wonen uw ideale scenario is, raden veel experts op het gebied van hernieuwbare energie een hybride systeem van wind- en zonne-energie aan. Hybride systemen hebben zowel windturbines als zonnepanelen om het generatieve vermogen te verdubbelen. Deze systemen zijn het meest efficiënt en betrouwbaar, omdat wind- en zonne-energie meestal op verschillende tijdstippen beschikbaar zijn.

Afhankelijk van de locatie zijn de windsnelheden in de zomer lager wanneer de zon het helderst en het langst schijnt, en ze zijn hoger in de winter als er minder zonlicht beschikbaar is. Omdat piekopwekking voor wind- en zonnesystemen vaak op verschillende tijdstippen plaatsvindt, is het waarschijnlijker dat een hybride systeem consequent de energie produceert die uw huis nodig heeft.

Geothermisch

Geothermische energie wordt gewonnen uit de warmte onder het aardoppervlak. Deze schone energiebron levert de klok rond hernieuwbare energie en stoot weinig tot geen broeikasgassen uit – en dat alles terwijl er een kleine ecologische voetafdruk nodig is om te ontwikkelen.

Geothermische warmtepompen gebruiken 25 tot 50 procent minder elektriciteit dan conventionele HVAC-systemen en kunnen achteraf op bestaande systemen worden gemonteerd. En omdat de hardware minder ruimte nodig heeft dan een typisch HVAC-systeem, kunnen de technische ruimtes kleiner zijn. En de componenten worden vaak geleverd met garanties van 20 jaar of langer.

Microwaterkracht

Voor degenen die stromend water op hun terrein hebben, maken de betaalbaarheid en het grote rendement van een microhydro-generator het een totale no-brainer. Zelfs een kleine stroom kan consistente, schone, damvrije, hernieuwbare elektriciteit genereren tegen een lagere prijs dan zonne- of wind.

Zonnedakpannen

Zeg maar dag tegen gigantische, logge zonnepanelen. Fotovoltaïsche dakpannen, of ‘zonnedakpannen’, zijn een geweldige optie geworden voor huiseigenaren die hun elektriciteitsrekening willen verlagen d.m.v. groene stroom zonder de esthetische waarde van hun huis op te offeren.

Deze dakpannen zijn veel gemakkelijker te installeren dan traditionele vastgeschroefde zonnepanelen en ze zijn zeker aangenamer voor het oog. Ze vermengen zich bijna naadloos met conventionele dakpannen en ze doen hun best om het dak tegen de elementen te beschermen. Tesla zegt zelfs dat zijn zonnedakpannen drie keer sterker zijn dan traditionele dakpannen, en het bedrijf garandeert ze voor de levensduur van uw huis.

Groene energie opties die je nog niet eerder hebt gehoord!
Schuiven naar boven